Makarska rivijera puna turista, paprene cijene smještaja i hrane

Makarska rivijera puna je turista koji su došli iz cijelog svijeta, a veliki broj gostiju iz BiH je u Tučepima, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Cijene smještaja u odnosu na protekle godine su više i za 50 posto, ali su uglavnom kapaciteti popunjeni. Ručak za dvije odrasle osobe i dijete u ugostiteljskim objektima platit ćete oko 50 KM, a cijene voća kreću se od 25 kuna (6,90 KM) za kilogram i skuplje zavisno od vrste.

CentralnoGrijanje

Iznajmljivanje ležaljke na plaži je 30 kuna (8,30 KM) pa se rijetki odlučuju za tu vrstu ugođaja, piše Patria. Opravdanog razloga za visoke cijene nema, ali kako mještani između sebe govore mora se nadoknaditi gubitak iz jula kada je zbog lošeg vremena i manjka gostiju propala zarada.

Inače, na Jadranu prevladava sunčano vrijeme sa visokim temperaturama ponegdje uz malu oblačnost. A ukoliko se odlučite krenuti put mora na graničnom prijelazu Doljani na izlaz iz BiH čeka se dva sata, a na ulazu u BiH oko sat vremena. Možete koristiti i druge granične prijelaze Čepikuće,  Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje, podsjećaju iz BIHAMK-a.