Kosovo ima podršku za formiranje Oružanih snaga

Odluke kosovskih institucija poštuje međunarodni faktor, izjavio je na današnjoj sjednici Vlade Kosova premijer Hashim Thaci. On je rekao da je Kosovo suverena država čije se odluke poštuju, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Premijer Thaci se zahvalio svim međunarodnim mehanizmima, SAD-u, zemljama EU, NATO-u i OUN-u na jasnom stavu u vezi odluke Kosova o stvaranju Oružanih snaga Kosova.

“Mi smo nezavisna i suverena država, naše odluke su suverene i te odluke se poštuju od međunarodne zajednice. Zato se u ime Vlade i građana Kosova zahvaljujem svim međunarodnim mehanizmima na poštovanju demokratije u vezi naše odluke”, kazao je Thaci.

CentralnoGrijanje

Podsjećamo, Vlada Kosova juče je usvojila i proslijedila Skupštini prijedlog o izmjeni i dopuni ustavnih amandmana, koji se odnose na sektor bezbjednosti kako bi Bezbjedonosne snage Kosova bile transformisane u Oružane snage Kosova.

Međutim, ministar za javnu upravu Mahir Jagcilar i ministar za rad i socijalno staranje Nenad Rašić, zatražili su da se prilikom otvaranja Ustava, ispuni i zahtjev zajednica za produžavanje rezervisanih mjesta u Skupštini Kosova.

(AA)