Komšić: Na narod se ne smije ići silom, štetu ćemo popraviti, ali mrtve glave ne možemo

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da je spreman podnijeti ostavku ako će se stvari u bh. gradovima smiriti i prestati nasilje.

Gostujući u vanrednim vijestima FTV Komšić je kazao da se u BiH dešavaju krupne stvari, te da se protestima potvrđuje ona izreka da nešto možeš kako hoćeš, ali ne i dokle hoćeš.

“Ali ovo se ne dešava od prekjuče. Ovo se skuplja o rata naovamo. Taj lonac je šištao i na kraju je puklo. Međutim, treba biti mudar i ne skupljati političke poene. Primjer Tuzle nam govori da se problemi ne mogu rješavati policijskom represijom. Drugačije bi bilo da su političari slušali narod, da im je neko izašao u susret”, kazao je Komšić.

CentralnoGrijanje

Istakao je da je protiv represije, te da se “na narod ne smije ići silom”.

“Pa taj narod je izašao iz jada i bijede, a ne iz političkih pobuda. Sila je i dovela do ovoga. Ne mogu reći da su mase krive. Mi – političari smo krivi i građani su pokazali šta misle o poslu kojim se mi bavimo. Vjerujte, nemam nimalo zluradosti zbog ovoga što se dešava, jer sam znao da se ovakvo što može desiti. Niti jedna funkcija, niti jedna fotelja i plata prokleta nije vrijedna onoga što se dešava. Štetu ćemo popraviti, ali mrtve glave ne možemo”, poručio je Komšić.

(FTV)