Komšić i Izetbegović čestitali građanima Dan nezavisnosti BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputili su čestitke građanima Bosne i Hercegovine povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Na ovaj dan je Bosna i Hercegovina, izraženom voljom većine svojih građana, postala nezavisna i suverena država. Vjerujem da će nas težak i odgovoran put kojim koračamo dovesti do cilja kojemu svi težimo, a to je dostojanstven i kvalitetan život svakog građanina u svakom dijelu Bosne i Hercegovine”, navodi u čestitki Komšić.

Građanima u BiH i dijaspori 1. mart čestitao je i Izetbegović.

CentralnoGrijanje

“Ostajemo zahvalni onima koji su živote utkali u odbranu slobode, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Svi zajedno ostajemo jasno opredijeljeni da gradimo njenu sretniju budućnost kao države pravde, međusobnog povjerenja i solidarnosti. Na taj način će Bosna i Hercegovina biti stabilna i sigurna zemlja, te postati punopravna članica asocijacija demokratskih i prosperitetnih država i naroda Evrope”, navodi u čestitki Izetbegović.

(Vijesti.ba/AA)