Kolumbijski advokat tuži FIFA-u zbog poništenog pogotka!

Aurelio Jimenez je poznati advokat, povremeno se oglašava fudbalskim kolumnama u vodećim kolumbijskim listovima i jasno, veliki je navijač reprezentacije Kolumbije.

U poslednje vreme rijetko putuje sa reprezentacijom zbog zdravstvenih problema, a nakon utakmice sa Brazilom, u četvrtfinalu Mundijala završio je u bolnici. U pitanju su srčani problemi, situacija je bila ozbiljna, ali je preživio.

“Bilo mi je teže zbog porodice, nego zbog mene samog”, kaže Jimenez kome je teško pao poništeni gol Marija Yepesa. On je te večeri u bolnici bio u predinfarktnom stanju odnosno imao ozbiljne srčane probleme.

U ime grupe koja je šokirana ponašanjem FIFA-e i suđenjem na SP-u, on je pred sudom u Caliju pokrenuo parnicu protiv FIFA-e. Na ime odštete za probleme koje je imao traži milijardu evra. Španski sudija Carballo koji je poništio gol Yepesa i prema opštoj ocjeni progurao domaćina ka polufinalu je prema njemu samo egzekutor, odnosno slijedio je instrukcije FIFA-e.

CentralnoGrijanje

Kao svjedoke, Jimenez je pozvao samog štopera, zatim Jamesa Rodrigueza i golmana Kolumbije i novog čuvara mreže Arsenala, Davida Ospinu.

Takođe, pozvan je i predsednik federacije Kolumbije koga navijači optužuju da ćuti jer želi da sačuva sopstvene pozicije i ne sme da izazove svemoćnog Seppa Blattera koji je i sam pozvan kao svjedok.

FIFA je odbila da komentariše tužbu.

(brzevijesti.ba)