Koja je tajna prekrasnog lica?

Jeste li se ikada zapitali koja je tajna prekrasnog lica? Što sve može pomoći kako bi lice bilo kao s naslovnice? Potrebno je mnogo truda, vremena i ulaganja u sebe te poznavanje svih tajni za prekrasan izgled kao što je najosnovnija njega i šminkanje.

Njega lica je iznimno važna kako bi se sačuvalo zdravlje kože te njezin neodoljiv izgled i bez šminke. Važno je usvojiti navike koje će produžiti mladost vaše kože i koje će pomoći odgoditi pojavu bora. Potrebno je u svakodnevni život uvrstiti rituale kao što je čišćenje lica ujutro i navečer.

Prije nego što se primite njege lica važno je da odaberete proizvode koji su primjereni vašoj koži. Nije svejedno što ćete odabrati jer za svaki tip kože postoje određeni preparati. Tako morate biti posebno oprezni kada birate kreme za masnu i osjetljivu kožu sklonu prištićima.

Nakon što ste savladali najosnovnije korake na putu prema lijepom izgledu, vrijeme je da na sebe stavite šminku te tako istaknete prednosti, a sakrijete mane. Pored maskare koja pomaže istaknuti oči ne treba zaboraviti na rumenilo i puder.

Svaki dio kozmetike služi tome da se istakne jedan dio lica, a rumenilo je zaslužno za isticanje jagodica lica i zaokruživanje cijele priče. Šminkanje bez stavljanja rumenila je kao da ste jednu priču ostavili nedovršenom i neispričanom.

CentralnoGrijanje

Prije nego što započnete novo poglavlje u šminkanju ne zaboravite na podlogu. Puder mora odgovarati vašoj boji lica i ne smije previše odskakivati od vaše boje kože. Važno je da uspijete postići prirodan izgled, a ne da izgledate kao da ste pretjerali.

Osim tekućeg pudera možete se poslužiti i puderom za sjenčanje koji mora biti za dvije nijanse tamniji od tekućeg pudera. Sjenčanjem možete istaknuti područje ispod jagodičnih kostiju te područje oko očiju.

Sjenčanje je važno jer se pomoću njega mogu popraviti crte lica koje će nakon toga izgledati savršeno. Zbog toga je važno otkriti kakav imate oblik lica kako bi mogli istaknuti prednosti i sakriti mane.

Kako staviti rumenilo? Mnogi stručnjaci su se složili kako je najbolje stavljati manje sjenila. Pokušajte se nasmijati tijekom nanošenja rumenila. Nećete pogriješiti ako se odlučite za brončane tonove s kojima ćete izgledati prirodnije.

(savjetnica.com)