KO SDP TK: Pozivamo DF,SD i SBiH da napuste koaliciju sa SDA

0
172

KO SDP Tuzlanskog kantona pozdravlja i podržava sankcije Sjedinjenih Američkih Država izrečene Asimu Sarajliću i Gordani Tadić, kao i sankcije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović koje je uvela Velika Britanija.

Podsjećamo, da je predsjednik SDP-a, Nermin Nikšić, zajedno sa tadašnjim predsjednikom Naše stranke, Predragom Kojovićem, u martu prošle godine protiv Sarajlića podnio krivičnu prijavu.

Podsjećamo da su DF i SD prije dva mjeseca bile najglasnije po pitanju američkih sankcija izrečenih bivšem predsjedniku PDA, da su nazivale bivšu Vladu TK “crnolistaškom”, te da su i nakon ostavke predsjednika PDA, zahtijevali od SDP-a da napusti  tadašnju  koaliciju. Predlažemo da DF i SD sada  postupe  principijelno i u skladu sa svojim saopštenjima od prije dva mjeseca.   

Pozivamo i SBiH da napuste koaliciju sa SDA, imajući u vidu da je upravo njihov aktuelni predsjednik razotkrio Aferu Asim, koja je svojevremeno potresla državu.

Također pozivamo članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Komšića i Šefika Džaferovića da podjednako  podrže  američke sankcije Asimu Sarajliću i Gordani Tadić kako su uradili prilikom objave britanskih sankcija Dodiku i Željki Cvijanović.

Uvjereni smo da će građani BiH  u oktobru pokazati da su jasno razumjeli poruke američkih i britanskih sankcija i odbaciti politike koje štete Bosni i Hercegovini, te izabrati promjene.