KO NSRzB: ”Tražimo ukidanje kantona u FBiH”!

Saopćenje Kantonalnog odbora Narodne stranke Radom za boljitak TK

Kantonalni odbor Narodne stranke Radom za boljitak Tuzlanskog kantona upozorava sve političke vodeće aktere u TK, da već više od dvadeset dana TK nema mandatara za saziv nove vlade.

KO Boljitka najoštrije osuđuje, te će ponovo razobličiti, pokušaje određenih političkih centara, koji su zadnjih nekoliko godina uništavali TK, nerješavajući goruće političke probleme, da se ponovo pozicioniraju na mjesta s kojih su uništili sve što se dalo uništiti.

Očigledno je da je takvo stanje odgovaralo samo onima koji su posljednjih mjeseci koristili socijalnu osjetljivost građana za očuvanje i stvaranje svojih političkih poena i to svojom bahatošću i neposluhom prema sindikatima obespravljenih radnika i građana koje su i doveli u situaciju da opravdano protestuju na ulicama svoga grada.

Naglašavamo i to da će Klub poslanika Narodne stranke Radom za boljitak u Skupštini TK  isključivo podržati nestranačkog kantidata za mandatara, prije svega stručnog i sposobnog, kao i hrabrog da se suoči s svim postojećim problemima, te da konstruktivnim i ekonomskim programom pokuša riješiti katastrofalnu situaciju u našem kantonu.

CentralnoGrijanje

Boljitak svakako podržava opravdane zahtjeve građana, jer poslije 7. februara 2014. godine više ništa ne smije biti isto. Boljitak je prije nekoliko mjeseci snažno upozoravao na ovakve posljedice, kada smo sazvali i tematsku sjednicu o nezahvalnom stanju u privredi TK, o kojoj niko nije govorio posljednjih deset godina.

Na našu inicijativu prihvaćeno je donošenje Zakona o poticajima i podršci u privredi, a još jedan od zahtjeva je bio da se riješe i stanja firmi koje su u stečaju. Zbog svega navedenog, neprihvatljivo je za Boljitak da oni koji su TK i građane doveli u ovakvu situaciju i dalje, raznim kalkulacijama pokušaju ponovo zasjesti u ministarske fotelje.

Zbog toga Boljitak kao jedinim rješenjem za izlaz iz ovakve situacije u cijeloj FBiH, pa tako i u TK, smatra ukidanje svih kantona u FBiH. Klub zastupnika Boljitka u Skupštini TK u toku sutrašnjeg dana u parlamentarnu proceduru će uputiti Deklaraciju za ukidanje Tuzlanskog i svih ostalih kantona u FBiH.

Zato, molim sve građane da istraju u svojim zahtjevima na miran i demokratski način, bez prisile i uništavanja institucija i imovine.