Ko će glumiti Titovu Jovanku: Tri glumice za tri životne faze

Ko će glumiti Titovu Jovanku: Tri glumice za tri životne faze

RSD Sloboda

Produkcijska kuća “Adrenalin” priprema snimanje serije o Jovanki Broz, supruzi jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita, za koju je scenario napisala Milana Vlaović – Kovaček.

Izvršna producentkinja serije Tea Korolija rekla je za  medije u Hrvatskoj da je Vlaović Kovaček, uz pomoć nekoliko ljudi, napisala prvu verziju scenarija.

RMU Banovići

Na izradi konačne verzije, kako je dodala, biće angažovan jedan engleski pisac specijalizovan za historijske drame o poznatim osobama.

Serija “Jovanka” radit će se u koprodukciji više zemalja, a predviđeno je da se snima u Hrvatskoj i Srbiji, ali i u Rusiji i Egiptu. Glumice i glumci će se tražiti u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

– Kasting ćemo raditi u svim državama koje su činile Jugoslaviju kazala je Korolija  Snimanje bi trebalo da počne u septembru, a predviđene su dvije sezone po šest epizoda.

Špekulira se da bi Jovanku trebale glumiti Nataša Ninković, Sloboda Mićalović i Mira Furlan.

– Iako je sve u ranoj fazi, već su počela da se pominju pojedina imena – Nataša Ninković je jedna od glumica koje će svakako biti pozvane na kasting, kao i Sloboda Mićalović, dok je Mira Furlan u opticaju da igra Jovanku iz kasnije faze – rekao je neimenovani izvor.

 

(Avaz)