Klasovo brašno u turskim pekarama

0
118

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo otvorila je još jedno značajno tržište za svoje proizvode. Nakon uspješnih pregovora sa turskim partnerom danas je iz Klasa krenuo izvoz brašna za Tursku.

Riječ je o dva kamiona, odnosno 50 tona Klasovog brašna tip 500 i tip 750, a koje će kao probne količine biti plasirane na tursko tržište prije svega turskim pekarima, ali i u maloprodaji. Ubrzo će uslijediti i 10 novih isporuka brašna.

„Turska ima posebne pogodnosti za uvoz brašna iz Bosne i Hercegovine. U nekom smislu, naša zemlja je povlaštena, jer se brašno u Tursku može uvoziti još jedino iz Bosne i Hercegovine. Osim ovog prvog zaključenog posla, u pregovorima smo sa kupcima iz Turske koji su, uvjerivši se u kvalitet naših brandova poput Zlatnog pudera i ostalih tipova Klasovog brašna, najavili godišnju realizaciju oko 20 hiljada tona brašna u ovoj zemlji. Osim toga, turski uvoznici odustali su od pokretanja vlastite robne marke kada su se uvjerili u snagu Klasovog branda“, riječi su direktora Klasa Rusmira Hrvića.

Turski regulator tržišta ima veoma stroge kontrole uvoza brašna, a značajno je da svi tipovi Klasovog brašna sasvim zadovoljavaju kvalitetom i u gotovo svim kategorijama imaju višu vrijednost od propisane.

(brzevijesti.ba)