Kiki Lesendrić & Piloti večeras u BKC-u Tuzla

0
193

 Kiki Lesendrić & Piloti večeras će održati koncert  u Bosanskom kulturnom centru Tuzla  sa početkom u 20:00 sati.

Zoran Kiki Lesendrić srpski je rok muzičar, kompozitor i producent. Septembra 1980. godine osniva grupu “Piloti”, sa kojom je postigao veliki uspeh u bivšoj Jugoslaviji, najviše sredinom 1980-ih godina, kada je bio na vrhuncu popularnosti. Posle objavljivanja albuma “Dan koji prolazi zauvek”, 1996. Lesendrić raspušta “Pilote” i prestaje da se aktivno bavi muzikom. Narednih godina uglavnom komponuje muziku za pevače iz Grčke, gde je i živeo neko vreme.

Svoj prvi, povratnički solo album, pod nazivom “Mesec na vratima”, izdao je sredinom 2008. godine. Najveći hit sa tog albuma je pesma: “Te noći smo se potukli zbog nje”, a takođe su veliki uspeh postigle i numere “Kako si lepa”, “Oltar”, “Bog vidi sve…”. U leto 2010. izdaje prvi live album pod nazivom “Svet je lep kada sanjamo”, na kome se nalazi 15. pesama sa istoimene višemesečne turneje.

U aprilu 2012. godine objavljuje sledeći studijski album pod imenom “Slučajno i zauvek”. Najveći hitovi sa tog albuma su: “Budi tu kad padne sneg”, “Queen in Wien” (Prvi maj), “Još jedna pijana noć”, “Kažu da ljubav je samo reč”, i druge. Što se koncerata tiče, sa svojim bendom drži veoma posećene koncerte kako u Srbiji, tako i u okruženju. Nastupao je na Exit-u (2008), Belgrade beer fest-u 2009, 2011 i 2012. godine, i mnogim drugim festivalima. Oktobra 2010. godine održao je spektakularan koncert uBeogradskoj Areni, čime je potvrdio status jedne od najvećih rok-zvezda sa ovih prostora.

Budite i Vi dio  odlične atmosfere koju će Kiki i Piloti večeras napraviti u BKC-u.