Kiki: Ilmini roditelji su samo željeli pare!

0
144

Kiki Lesendrić, mentor Ilme Karahmet, koja je prošle nedjelje izbačena iz ”X faktora”, razočaran je, jer je mlada takmičarka klela članicu žirija Eminu Jahović, ali je razočaran i zbog njenih roditelja, za koje kaže da su ”pucali” na prvo mjesto i da im je u glavi samo bila suma od 200.000 evra, koliko vrijedi glavna nagrada za pobjednika ovog takmičenja.

– Kao muzičar i pjevač uvijek bih pomogao svakome ko ima dobar glas i talenat, bez obzira ko je u pitanju. Samim tim što je Ilma bila u mojoj grupi, bila mi je na poseban način draga, jer je još uvijek dijete. Ona ima odlične vokalne sposobnosti i nesporan talenat, ali sve ostalo nema. Da bi bio zvijezda i da imaš taj famozni iks faktor, moraš da se rodiš sa tim, to se ne stiče, a za to je najbolji pokazatelj upravo Ilma.

Sve velike zvijezde koje poznajem nikada ne bi pokazale sujetu, razočarenje ili nedolično ponašanje, zbog toga i jesu zvijezde. Međutim, Ilma je to pokazala čim je ispala iz takmičenja. Bila je vidno razočarana, ogorčena na sve članove žirija, publiku, produkciju, a njen odlazak bez pozdrava dokazuje u šta se malena djevojčica pretvorila. Doduše, ne osuđujem ja Ilmu, ona još nije zrela, ali mi smeta što su njeni roditelji pucali na visoko i što su je već vidjeli kao pobjednicu. Njima su u glavi bili samo pobjeda, novac i ugovor koji pobjednik dobija.

Ipak, on su ti koji svoje dijete vaspitavaju i oni su jedini odgovorni za njeno ponašanje. I oni su ti koji je, žargonski rečeno, pumpaju da je zvijezda, što je totalno pogrešno. Ona još mnogo mora da uči, jer put do zvijezda je izuzetno težak i trnovit – kaže Kiki za Alo!