Keksići-bazenčići – fenomenalne toffife

Sastojci:

1 šolja (250 ml) višenamenskog brašna
1/3 šolje kakaa
1/4 kašike soli
8 kašika putera, omekšanog
2/3 šolje šećera
1 veće jaje (odvojite žumanjak i belanjak) + 1 belanjak
2 kašike mleka
1 kašikica ekstrakta vanile
1 i 1/4 šolje iseckanog pekan oraha (ili neko drugo slično orašasto voće)
14 mekanih karamel bombona
3 kašike vrhnja za šlag

Priprema:

Sedinite brašno, kakao i so u jednoj posudi. U drugoj, električnim mikserom, na srednjoj jačini, mutite puter i šećer, dok smesa ne postane izdašna. Oko 2 minute. Dodajte 1 žumanjak, mleko i vanila ekstrakt i dobro mešajte dok se sastojci u smesi ne sedine. Jačinu miksera smanjite i dodajte mešavinu brašna i kakaa. Sve dobro sedinite, pa smesu umotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru sat vremena.keksići.

CentralnoGrijanje

Rernu zagrejte na 200C, a na tepsiju stavite masni papir za pečenje. Belanjke izmutite dok se ne pretvore u čvrstu penu. U drugu posudu stavite orahe. Od testa, koje ste izvadili iz frižidera, pravite kuglice (prečnika oko 2,5 cm), umačite ih u belanjak i onda u orahe. Redajte kuglice “obučene” u orahe i belanjak na tepsiju sa masnim papirom (ali, napravite razmak između njih od oko 5 cm).

Uz pomoć dublje kašikice, napravite u sredini svakog keksića bazenčić. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 12 do 15 minuta (okrenite tepsiju jednom ili dva puta, da se keksići ravnomerno ispeku). Otopite na šporetu na nižoj temperaturi karamele i vrhnje za šlag, mešajući povremeno, minut do 2. Kada su keksići pečeni, svakome ponovo popravite udubljenje i punite ih sa približno pola kašike karamel mešavine. Ostavite da se ohlade i služite. Pazite da ih ne smažete sve odjednom, Mnogo su ukusni.

(lifepressmagazin.com)