Karijera Lionela Messija je pri kraju!

Nekadašnji pomoćni trener Barcelone Angel Cappa izjavio je za španske medije kako je blistava karijera Lionella Messija stigla do kraja i da Argentinac više nema volje za igranjem kao ranijih godina.

“Za igranje fudbala potrebna je bezgranična strast, kakvu je imao Messi, kakvu su imali svi veliki igrači kao Maradona, kakvu imaju svi važni igrači u Primeri, kao što su Xavi, Iniesta, Busquets. Potrebna je strast, energija koja dolazi iz ljubavi prema igri”, kaže Cappa.

“U srijedu protiv Sociedada, Messi je pokazao malo više, ali kada je igrao protiv Valencije nisam mogao vjerovati kako može igrati tako bez strasti. Ako pogledate kako je igrao utakmice prije tri ili četiri godine, to je bilo ludilo, ta strast s kojom je igrao. Ne znam zašto i koji je razlog, ali mislim da se bliži kraju”, istakao je Cappa.

CentralnoGrijanje

“Messi je izuzetno kvalitetan, fantastičan, u svakom trenutku može fenomenalno odigrati, ali to je kao da si već 15 godina oženjen fudbalom  i kao da ti je dosadio”, zaključio je Cappa, a ova izjava se sigurno neće svidjeti Messiju kao ni ljudima u Barceloni.

 

(sportsport.ba)