Kakvi ste u šopingu?

0
113

Dok su zemljani znaci najrazumniji u šopingu, oni vatreni ga doživljavaju kao lov. Vodeni znakovi za kupovinu moraju da budu raspoloženi, a vazdušnim je to samo zabava.

OVAN: Ima odličnu intuiciju u kupovini

Poput lovca sa misijom, pripadnici ovog znaka se kreću u prodavnici od police do police. Nije važno da li kupuje hranu, elektroniku ili odjeću, Ovan dobro zna šta želi i neće da odustane dok to ne dobije. Najbolje je da kupuje sam, jer ga drugi obično živciraju svojim komentarima, a i zbog toga što ne razmišljaju kao on. Loša strana njegovog šopinga je što često ne obiđe više prodavnica, pa na kraju često skuplje “prođe”.

BIK: U šopingu praktičan

Pripadnici ovog znaka u prodavnicama su strpljiviji od bilo koga drugog. Njihov moto je pronaći pravu vrijednost za novac. Sem toga, najčešće se drže zadatog budžeta i kupuju planski pa su više nego voljni da se cenjkaju. Loša strana Bikova u šopingu je to što su poprilično nefleksiblini, pa neće da uzmu u obzir nešto drugo što im se nudi od onoga što su sami zacrtali.

BLIZANCI: Šoping je trka na 200 metara

Nestrpljivi pripadnici ovog znaka vole da kupuju, ali na način da odmah vide ono što žele i to po povoljnoj cijeni, kako bi mogli da nestanu iz prodavnice i da sjednu na kafu. Za njih je najbolje da u šoping povedu društvo, jer provode više vremena pričajući nego razgledajući stvari. Njihove mane u šopingu su to što im je lako odvući pažnju, a ako postanu nervozni kupiće i ono što im se ne sviđa, samo da se riješe zadatka kupovine.

RAK: Mora da bude raspoložen za šoping

Za pripadnike ovog znaka slobodno može da se kaže da će kupiti nešto samo da bi se bolje osjećali, a ako odu gladni u samoposlugu isprazniće sve police. Toga su često i sami svjesni, pa će često da izbjegnu kupovinu ako to ikako mogu. Budući da ne kupuju planski, često potroše više nego što mogu sebi da priušte.

LAV: Veliki ljubitelj šopinga

Velikodušni pripadnici ovog znaka vole da kupuju za sebe, ali i za druge. U šopingu su opušteni i vole da se zabavljaju, bilo sa prijateljima ili boljom polovinom. Koliko god da vole luksuzne stvari, jako će ih naljutiti one koje su precenjene, pa će kupiti i nešto što im se ne sviđa toliko, tek da bi se “utješili”.

DJEVICA: Majstor izbirljivosti

Pripadnici ovog znaka u prodavnicama traže samo ono najkvalitetnije, a ako ne mogu to da priušte sebi, na velikim su mukama. Oni obraćaju veliku pažnju na detalje, pa će na deklaraciji da pročitaju i najsitnija slova. Mana im je što su previše izbirljivi, a i često se nakon kupovine pitaju da li su dobro izabrali.

VAGA: Vodi se svojim ukusom

Ako naiđu na nešto što im se baš sviđa, pripadnici ovog znaka rijetko će se dvoumiti da li treba to da kupe ili ne. Sigurni su u svoj ukus, mada žele potvrdu i drugih da su zaista odabrali nešto kvalitetno. Mana im je to što će u samostalnom šopingu da kupe previše toga, pa im je dobro da povedu sa sobom nekoga ko će da ih “kontroliše”.

ŠKORPIJA: Šopingu pristupa stihijski

Pripadnici ovog znaka mogu da provedu mjesece da uopšte ne odu u šopingu, ali ako požele nove stvari, u jednom danu će da nadoknade sve. Kupovina na rate je za njih pravo opterećenje i pribjeći će mu tek ako zaista moraju. Sposobni su da puno potroše na stvari koje im ne trebaju, ali dobra stvar je to što često imaju “štek”.

STRIJELAC: Gubi se u radnjama

Pripadnici ovog znaka mogu da obiđu bezbroj prodavnica i da prepešače mnogo kilometara u šopingu. Iako imaju puno volje, sve te stvari na policama im lako odvlače pažnju, pa postaju izgubljeni i više ne znaju šta im treba, a šta žele. U mlađem dobu često puno troše i kupuju gluposti, ali kasnije se to mijenja.

JARAC: Šoping je organizovana aktivnost

Pripadnici ovog znaka imaju pripremljen budžet, a i prije odlaska u prodavnicu obavezno provjeravaju cijene na internetu. I sa drugima će da razgovaraju o tome da li se isplati da nešto kupe i proučavaće sve opcije i savjete. Nije im problem da izdvoje više novca za ono što smatraju da vrijedi, a mana im je to što neće da kupe ono što im se baš sviđa, a ne čini im se dovoljno praktično. Zbog toga kasnije žale.

VODOLIJA: Onlajn kupovina je super stvar

Pripadnici ovog znaka nemaju problem sa šopingom kao takvim, već gledanjem brojnih stvari koje im se ne sviđaju da bi napokon pronašli “ono nešto” za sebe. Ne rasipaju se pretjerano novcem, a najbolje je da u šoping odlaze sami jer će zbog kratkog fitilja da izbije svađa sa partnerom. Njihov šoping definitivno je impulsivan.

RIBE: Vode se intuicijom

Ribe definitivno nemaju pripremljen popis ili plan za ono što kupuju, oni najviše vole da dođu u prodavnicu i da “nalete” na ono što im se sviđa. Novac im nije važan faktor, jer će uživati ako priušte sebi ono što žele. Mana im je što mogu da kupe i neproverene stvari, pa se poslije osjećaju prevareno.

(blic)