Kako se gazda osvetio radniku za krađu novca

0
82

Britanac Mark Gilbert ukrao je od svog gazde Simona Cramera 845 funti. Naime, ovaj 40-godišnjak, otac troje djece, krivotvorio je ček na taj iznos i naplatio ga. Kada je gazda otkrio prevaru, uzeo je karton i flomaster i napisao: „Lopov. Na putu do policijske stanice ukrao sam 845 funti.“ Taj natpis je potom objesio Gilbertu o vrat i tako ga dopratio do policije.

Fotografije su osvanule u lokalnim medijima. Priča je završila na sudu. Radnik je pušten iz policije, a gazda je bio taj koji je odgovarao pred sudom. Odluka suda bila je da plati 5.000 funti odštete Gilbertu, jer ga je ponižavao. Osim toga, Cramer će morati platiti i 8.000 funti na ime sudskih troškova.

“Mislim da je odvratna i sama činjenica što je njemu dozvoljeno da me tuži, a prethodno je on mene pokrao! Nemam mu namjeru dati ni peni. Cijeli ovaj slučaj mi se zgadio. On je meni ukrao novac, a sada ja još njemu trebam platiti”, izjavio je razočarani Cramera.

U međuvremenu, poniženi radnik odselio se u Bristol.

“Žao mi je tog čovjeka, poštujem ga, ali mora platiti za ono što mi je uradio. Vjerovatno sam to, na neki način, i zaslužio, ali nisam ukrao novac, sve sam mu vratio”, rekao je Gilbert.

(brzevijesti.ba)