Kako pripremiti ljekovitu medenu vodu. Ovo morate znati obavezno!

Svima su poznate korisne osobine meda, ali malo ko zna o koristi medene vode ili vode sa medom.

Od davnina je upotrebljavana za oslobađanje od različitih bolesti i u kozmetičke svrhe. Jednostavno su je koristili kao ukusni „živi“ napitak na svim slavljima.

Na pitanja za dijabetičare, tvrdi se da ovu vodu bez opasnosti smiju koristiti i osobe koje boluju od dijabetesa, ali, naš savjet je da je ipak najbolje posavjetovati se sa svojim ljekarom.

Kako pripremiti medenu vodu.

Jednu čajnu kašikicu meda promiješati u čaši sirove mlake vode (obične vode iz kuhinjske česme). Dobijamo 30%-ni rastvor meda, koji je po sastavu identičan krvnoj plazmi. Med u sirovoj vodi formira klasterno jedinjenje (struktuira vodu), sto povećava njena ljekovita svojstva, što je naučno i dokazano. Medena voda se brzo i potpuno apsorbuje u organizmu.

Zasto je takva voda ljekovita?

Medena voda, pripremljena na ovaj način:

– Normalizuje varenje, poboljšava funkciju svih dijelova gastrointestinalnog trakta, rješava problem „lijenih crijeva“
– Pojačava  imunitet,  liječi prehlade,  bronhitis,  izvlači šlajm iz pluća na prirodni način- kroz crijeva.

Sve vrste parazita naseljene u digestivnom traktu čovjeka ne vole žutu boju. Ako ih zračite zracima žute boje, oni će prestati da se razmnožavaju. Dešava se „sanacija“ crijeva, rastvaraju se naslage fekalija na crijevima.

Zato, u početku možete primijetiti uvećanje obima struka, ali to ne treba da vas plaši. Za to postoji jednostavno objašnjenje: fekalno kamenje (naslage) „bubri“, postaje mekše i počinje njihova evakuacija iz organizma.

CentralnoGrijanje

Počinje čišćenje cijelog organizma na ćelijskom nivou. Povećava se antibakterijsko, antivirusno i antigljivično dejstvo.

Normalizuje se rad debelog crijeva. Konzumiranje medene vode je dobar način da se obnovi crijevna mikroflora i eliminiše disbakterioza crijeva.

Zaustavlja se i nekontrolisano noćno mokrenje. Med je higroskopičan, sakuplja vodu, tako da bubrezi i bešika preko noći nemaju opterećenje i odmaraju se.

Kako piti medenu vodu.

Medenu vodu u preventivne svrhe treba piti ujutru, na prazan želudac. Treba je popiti veoma brzo. Ovo je važno.
Sfinkter (ventil) želuca odmah se otvara i voda dospijeva u crijeva, nakon čega se apsorbuje u krvotok.

Medena voda uobičajeno se pije ujutru, čim se probudite i uveče prije spavanja. Nemojte se plašiti da pijete vodu prije spavanja, ona sprječava pojavu otoka, zato što rasterećuje bubrege.

Vodu pijte uvijek svježe pripremljenu. Nikad je ne pravite unaprijed!

Sa medenom vodom brišite lice. Ona njeguje kožu, ostavljajući je baršunastom, svilenkastom i mekom. Ovo je odlična prirodna kozmetika sa medom, najstarija i najmodernija u isto vrijeme.

Budite zdravi.

(Objektivno.ba)