Kako najlakše očistiti cipele od brušene kože

Cipele, gležnjače i čizme od brušene kože postale su pravi hit. Iako je ovaj način obrade kože vrlo zahvalan i elegantan, zahtijeva posebnu njegu i održavanje. Imaju li vaše omiljene cipele mrlju koja vam bode oči, riješite problem uz pomoć 5 brzih i jednostavnih SOS pomagala iz vašeg doma.

Gumica na olovci
Ovaj trik idealan je za mrlje od stepenica, papučice automobila ili slično. Gumicom nježno istrljajte mrlju te rukom odstranite mrvice koje je gumica ostavila na koži.

Rašpica za nokte
Ovaj SOS trik odnosi se na skorene mrlje od blata koje putem ‘pokupite’ na cipeli. Pustite da se blato potpuno osuši te potom rašpicom za nokte nježno protrljajte mrlju sve dok se blato ne pretvori u prah i otpadne.

Voda
Kapljice vode na brušenoj koži mogu ostaviti tamne mrlje. Ovaj problem možete riješiti vrlo lako. Namočite krpicu u mlaku vodu te prebrišite cijele cipele. Boja cipele će privremeno potamniti, nom kada se koža osuši vratiti će se na normalnu nijansu, a mrlja će nestati.

CentralnoGrijanje

Četkica za zube
Brušena koža nakon učestalog nošenja može izgledati natisnuto i ‘istrošeno. Starom četkicom za zube nježni iščetkajte cijele cipele i to u suprotnom smjeru od samih ‘dlačica’.

Alkoholni ocat
Za tamne mrlje na brušenoj koži upotrijebite ovaj trik. Prije nego krenete s čišćenjem, na skrivenom mjestu pored džona kapnite kap octa i čekajte da se osuši. Ako kapljica nije ostavila mrlju nastavite s postupkom.

Namočite vrh pamučne krpice u ocat te njome tapkajte po mrlji dok se ne namoči, ostavite da kratko odstoji te prebrišite mjesto suhom stranom krpice.

(Vijesti.ba)