Kako izgledati savršeno na fotografijama

Neke žene na svakoj fotografiji ispadnu lijepo. Kako im to uspijeva? Neke su genetski blagoslovljene, a druge znaju kako da koriste fotoaparat. Fotogenične žene, profesionalni fotografi i profesionalni šminkeri odaju vam svoje tajne.

1. Ne treba se fotografisati ispod linije brade

Na fotografijama fotografisanim iz anfasa ili sa visine ljudi mnogo ljepše izgledaju. Fotografisanjem sa malo podignutim fotoaparatom izbjeći ćete da vam brada izgleda duplo veće – kaže Kim Stenton, fotograf iz Južne Floride.

Na taj način i oči dolaze do izražaja, zbog čega fotografi na vjenčanjima najčešće stoje na stolicama dok fotografišu. Ko god da vas fotografiše, trebalo bi da bude malo izdignut u odnosu na vas ili bar da drži aparat u visini vaših očiju. Tako ćete izgledati mršavije.

2. Izdahnite tokom slikanja

Ako udišete duboko kako biste uvukli stomak, griješite. Tako vam ramena deluju povijeno na fotografijama. Umjesto da udišete duboko, izdišite tokom fotografisanja. Udahnite duboko kad neko uzme fotoaparat i ispravite ramena i podignite grudi i izdahnite polako osmjehujući se dok vas fotografišu.

3. Izbacite glavu naprijed

Ako izbacite glavu malo prema aparatu, ljepše ćete ispasti na fotografiji. Ako vam se ne sviđa da tako stojite, ispravite ramena i malo ukrivite glavu taman toliko da osetite zatezanje u ključnoj kosti. To će imati isti efekat kao i ako isturite glavu napred.

4. Izbjegnite treptanje

CentralnoGrijanje

Ne dopustite da vas fotografišu sa zatvorenim očima. Gledajte u zemlju dok pozirate, a kada kažu „ptičica“, podignite oči i pogledajte u aparat. Na ovaj način ćete izgledati svježe, a ne smoreno i spriječićete treptanje. Ako nosite sočiva ili imate suve oči zbog alergije, koristite kapi za oči.

5. Istanjite se šminkom

Profesionalna šminkerka Marisa Rudolf savetuje sledeće:
– Kako biste istakli jagodice, nanesite malo pudera odmah ispod jagodične kosti dok pravite „riblju facu“.
– Kako vam brada ne bi izgledala veće, nanesite puder odmah ispod vilice.
– Kako biste prikrili celulit na nogama, koristite samopotamnjivač.

6. Osmjehujte se, nemojte se smijati

Prema njujorškom fotografu Peteru Harleyu, kombinacija smješkanja i blagog škiljenja daje vam zanosan izgled. Tako se sužava razdaljina između zjenica i donjih kapaka, zbog čega djelujete samopouzdanije. Vježbajte uz ovaj snimak sa Youtubea.

7. Protresite kosu

Od jutra do večeri pramenovi su vam se najverovatnije opustili. Na fotografijama takva kosa izgleda još opuštenije. Pre samog fotografisanja, protresite kosu – na taj način ćete joj dati volumen.

8. Istaknite dobre strane, a sakrijte loše

Svačije tijo je drugačije, pa svi treba da se pridržavaju drugih pravila. Ako imate kratak torzo, nemojte ruke držati na struku, nego na kukovima ili niže. Ako imate punije noge, prekrstite ih ako sjedite ili ih ukrstite ako stojite ili izbacite jednu nogu malo napred. Nemojte nositi tamne stvari kako biste prikrili ono što ne volite kod sebe. Nosite ono što vam dobro stoji i u čemu se osećate najljepše,