Kako da vam kosa bude duže čista i sjajna

0
160

Masna kosa je problem s kojim muku muče mnoge žene, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako da vam se kosa ne masti.

Nekim ženama je masna kosa jednostavno urođena, dok je drugima masna kosa zbog njih samih. Kako bi vam pomogli koliko god se može pomoći, ako naravno imate masnu kosu, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Prilikom pranja kose i korištenja balzama za kosu, balzam za kosu stavljajte samo na vrhove kose, a nikako na cijelu kosu ili na korijen. Balzam za kosu dodatno masti kosu pa se preporučuje da ga stavljate samo na vrhove kako bi njih nahranili, a korijenu kose dodatno mašćenje i hranjenje nije potrebno, s obzirom na prirodno mašćenje koje proizvodi.

Ravna kosa se nikako ne preporučuje za osobe koje imaju problema s masnom kosom. Ravna kosa je u izravnom doticaju s kožom koja sama po sebi proizvodi ulja, koja se onda prenose na kosu i na taj način se kosa brže zamasti. Iz tog razloga najbolje bi bilo da osobe koje imaju problema s masnom kosom nose kovrčavu frizuru, koja će im olakšati probleme s mastima, te će morati kosu prati rjeđe nego inače.

Isto tako češljanje kose svedite na minimum. Koliko god češljanje kosu čini zdravijom i mekšom, osobe koje imaju problema s pretjeranim mašćenjem kose ne bi trebale često češljati svoju kosu. Prilikom češljanja kose se ulja s tjemena prenose na ostale dijelove kose, zbog čega se kosa prije zamasti.

Često pranje kose se isto tako ne preporučuje osobama koje imaju problema s masnom kosom jer ako kosu perete češće od svaka tri dana, oštetit ćete korijen kose i tjeme. Šampon i voda skidaju zaštitni sloj s tjemena, zbog kojeg dolazi do isušivanja, što dovodi do automatskog većeg lučenja prirodnih ulja, koji kao rezultat dovode do masne kose. Ukoliko nikako ne možete izdržati s masnom kosom, preporučujemo vam da si pomognete s baby puderom koji će vam super poslužiti za suho pranje kose.