Kad muškarci a kad žene skidaju vjenčani prsten?

0
163

Mlađi od 40 godina prsten skidaju češće nego oni stariji. Svaki osmi ispitanik smatra kako s prstenom na ruci djeluje dosadno, a to posebno vrijedi za žene…

Kada je u pitanju vjenčani prsten, i tu se žene i muškarci uvelike razlikuju.

Kad vjenčani prsten skidaju žene, a kad muškarci? Istraživanje na tu temu proveo je britanski odvjetnički ured Slater & Gordon, na uzorku od 2000 ljudi i evo što su otkrili.

Kako prenosi Daily Mail, mlađi od 40 godina prsten skidaju češće nego oni stariji i to zato kako bi bili privlačniji suprotnom spolu.

Gotovo petina oženjenih to čini prije svakog izlaska s društvom i to uglavnom muškarci ili nakon svađe s partnerom, što više rade žene.

Način je to na koji i jedni i drugi žele povrijediti partnera ili dokazati sami sebi kako su još uvijek privlačni. Vrlo mali dio otkrio je kako prsten skida zbog neudobnosti.

Svaki osmi ispitanik smatra kako s prstenom na ruci djeluje dosadno, a to posebno vrijedi za žene, koje smatraju da tako dobivaju manje pozornosti nego prije. No, isto je istraživanje pokazalo da bez njega žene imaju više šanse u poslovnom svijetu.

Za 40 posto pripadnica ljepšeg spola ne nošenje prstena znak je da ih partner ne shvaća ozbiljno te su priznale da bi se osjećale sigurnije da partner nosi prsten.

(Vijesti.ba)