Jutros u Tuzli djevojka ubila mladića

Jutros negdje oko 4 sata u ulici  Izeta Sarajlića u tuzlanskom naselju Slavinovići , nakon duže prepirke i svađe,  dvadesetpetogodišnja Majda Imširović, nožem je usmrtila svog nevjenčanog muža tridesetdvogodišnjeg Huseina Jašarevića, također iz Tuzle.

Tragdija se dogodila u porodičnoj kući gdje su Imširovićeva i Jašarević živjeli u vanbračnoj zajednici. Sabira Jašarević, majka ubijenog Huseina tokom noći čula je buku u prizemlju kuće gdje su stanovali njen sin i snaha, te ih je u jednom trenutku upozorila da ne galame i da ne piju toliko alkohola. Navodno su imali sijelo, a nakon odlaska gostiju, nastavili su piti.

-Jutros ispred zore čula sam Maju (Majda op.a.) kako vrišti i govori „ upomoć, pomagajte, ubiše ga, ubiše ga“. Ja sam potrčala vani i zovnula Huseinovog amidžu Šabana, a onda sam požurila u kuću da vidim šta se događa. U jednom trenutku Husein je povikao „bježi majko ima nož“. Sjedio je u fotelji, bio je još  živ, vidjela sam mu ranu na vratu. Zvala sam Hitnu pomoć. Nažalost, nisu odmah došli. Kada su se pojavili moj Husein je već bio mrtav. Izdahnuo je na  rukama amidže Šabana – kroz suze nam je ispričala Sabira.

U porodičnoj kući Jašarevića danas je vladala nevjerica zbog tragedije koja se dogodila. U vrijeme posjete ekipe “Dnevnog avaza” uz Sabiru je bila  i njena sedmogodišnja unuka, kćerka Huseina i Majde, koja je sve vrijeme samo plakala.

-Ne znam šta im je bilo, nisu živjeli loše, slagali su se. Sada je ovo dijete ostalo i bez oca i bez majke – plačući govori Sabira.

CentralnoGrijanje

Prema informacijama iz MUP-a TK, Majda Imširović je tokom dana lišena slobode i privedena u prostorije MUP-a  gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada.

– Uviđaj na licu mjesta izvršili su  pripadnici MUP-a TK i Kantonalnog tužilaštva. Tokom sutrašnjeg dana M.I bi trebala biti predata Tužilaštvu. Naređena je obdukcija tijela  ubijenog kao i ostale predistražne radnje – kazao nam je Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.

Inače, Šaban Jašarević,  amidža ubijenog Huseina za “Avaz” tvrdi da je, Husein, sudeći po položaju u kome ga je zatekao „vjerovatno ubijen na spavanju“. Šta su stvarni motivi ovog ubistva i kako se ono dogodilo znat će se nakon završene istrage.

(Avaz)