JOŠ JEDNA NAGRADA ZA MJEŠOVITI HOR „LEGE ARTIS“ TUZLA

0
109

Mješoviti hor Lege Artis Tuzle, ove godine je obilježio 4 godine od osnivanja a već se okitio sa petom nagradom sa međunarodnih takmičenja.

Naime, od 12-15. maja 2016 godine u Bijeljini je održano XV međunarodno horsko takmičenje gdje je Mješoviti hor „LegeArtis“ Tuzla osvoji SREBRNU MEDALJU.

Mješoviti hor „LegeArtis“ redovan je učesnik ovog takmičenja i do sada je nastupao u kategoriji A1 Kamerni mješoviti hor, gdje osvajao srebrenu, bronzanu i zlatnu medalju. Ovaj put hor pod rukovodstvom magistra dirigovanja Jasmina Hasića, nastupio je u kategoriji A – Velikih mješovitih horova i u konkurenciji sa horovima muzičkih škola i pjevačkih društava koji djeluju dugi niz godina osvojio SREBRNU MEDALJU. Veličinu ovoj nagradi daje i čenjenica da je predsjednik žirija ovogodišnjeg takmičenja bila profesor emeritus Darinka Matić Marović (Muzička akademija Beograd), veliki umjetnik i najznačajniji dirigent sa naših prostora i šire.

Na takmičenju se hor predstavio sa 40 članova mješovitog hora „Lege Artis“ i klavirska saradnja Sarah Skopljak, izvodeći originalne horske višeglasne kompozicije.

Ovom prilikom najavljujemo i proslavu nagrade na koncertu koji će biti održan povodom otvaranja I Internacionalnog šampionata „Lege Artis“ Tuzla, a kao gosti našem ansamblu nastupit će Vokalni ansambl „Iskre“ Tuzla, 27. maja 2016. godine BKC TK sa početkom u 19 i 30. Ulaz za sve posjetioce besplatan.

Takmicenje

(Objetivno.ba)