Još jedna golišava savjetnica u srbijanskoj diplomatiji

POJAVILA SE BEZ KONKURSA

Golišava savjetnica Vanja Hadžović dobila je dostojnu nasljednicu u Ministarstvu spoljnih poslova. Na njeno mjesto došla je Marija Grujić čije fotografije su krasile naslovne strane muških magazina. Izgleda da na slučaju Vanje Hadžović i priči koja je danima intrigirala domaću javnost i koju su potom prenijeli i pojedini svjetski mediji, ministar Ivan Mrkić i nadležni u Ministarstvu spoljnih poslova baš ništa nisu naučili. Malo nakon što je Hadžovićeva samostalno odlučila da napusti MSP, mjesto u pres službi zauzela je Grujićeva. Zanimljivo, i ona kao i Hadžovićeva ima diplomu Megatrend univerziteta.

– Jednostavno se pojavila, bez konkursa, ne znamo ni po kom zakonu je primljena. Ona, pritom, nije jedina – kaže izvor “Blica” iz MSP-a.

Pored Grujićeve u pres službi MSP-a nedavno je zaposlena Nevena Ljubić Lojović, glumica koja je imala rolu u seriji “Selo gori, a baba se češlja” koja se prikazivala na javnom servisu. U njenoj biografiji stoji da je oduvijek znala da će gluma biti njen poziv. Diplomirala je na Akademiji lijepih umjetnosti u klasi Nebojše Bradića.

– Šest godina se bavila sportskim plesom i takmičila se u svim kategorijama. Velika strast, pored verbalnog teatra joj je pjevanje i ples pa zato jedva čeka da se okuša i u muzičkom pozorištu, stoga pohađa časove pjevanja i ima svog korepetitora – stoji u biografiji.

U MSP kažu za “Blic” da je Lojovićeva zaposlena na određeno vrijeme, dok se Grujićeva nalazi na probnom radu.

CentralnoGrijanje

– Obje rade na upravnim poslovima u pres službi MSP. Nemaju diplomatski status, niti diplomatsko zvanje – navode u MSP. U Mrkićevom ministarstvu ističu da su “njihov prijem i radni odnos u MSP u skladu sa odgovarajućim odredbama Zakona o državnim službenicima, koji, između ostalog, propisuje da se radni odnos na određeno vrijeme može zasnovati zbog povećanog obima posla”.

– Njihov radni odnos ne može da preraste u radni odnos na neodređeno vrijeme i nije u suprotnosti sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu – tvrde u MSP.

Na naše pitanje kako se uopšte dogodilo da uđu u ovu instituciju, u MSP kažu da su i Grujićeva i Lojovićeva “imale preporuke”, ne želeći da preciziraju ko ih je preporučio.

Grujićeva ćuti

“Blic” je juče pokušao da dođe do Marije Grujić, ali na naše pozive i SMS članica pres službe MSP nije odgovarala.

(Vijesti.ba)