Jednomjesečni pritvor Taletoviću i Selimoviću zbog otmice

0
90

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Nevresa Taletovića (34) iz Tuzle i Šefika Selimovića (44) iz Seljublja,  zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo otmica.

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti 20. aprila 2014. godine pozvali muškarca  iz Bijeljine da se vide u  tuzlanskom naselju Šički Brod. Kada je ova osoba došla u Tuzlu,  od njega su tražili da im vrati navodni dug u iznosu većem od 2.000 KM. Kada je rekao da nema toliko novca osumnjičeni su mu, prijeteći upotrebom vatrenog oružja, oduzeli slobodu kretanja i odvezli ga u stan u jednom tuzlanskom naselju.

Prilikom boravka u stanu Taletović  ga je više puta udarao pesnicama i tupim predmetom u glavu i prijetio mu. Oštećeni je, iz stana u kojem su ga držali, uspio pobjeći u jutarnjim satima 21. aprila.

Pripadnici MUP-a TK su, nakon prijave o događaju, lišili slobode osumnjičene, izvršena je kriminalistička obrada te su predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Istraga je u toku.  (RTV Slon)