Jedna osoba poginula, a dvije povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći u Tuzli

Jedna osoba poginula, a dvije povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći u Tuzli

RSD Sloboda

U tuzlanskom naselju Sjenjak sinoć oko 22 sata dogodila se teška saobraćajna nesreća, a  jedna osoba je smrtno stradala.

Dvije osobe su teže povrijeđene i one su nakon ukazane pomoći prevezene u Univerzitetsko – klinički centar Tuzla.

Do saobraćajne nesreće je navodno došlo tako što je automobil sletio sa puta Tuzla – Bijelina na lokalni put koji prolazi pored B bloka u naselju Sjenjak.

“U ulici Prve tuzlanske brigade, oko 22,25 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač M.Z., rođen 1996. godine iz Tuzle upravljajući pmv. “VW Passat” izgubio kontrolu nad vozilom, te sletio sa puta. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta smrtno je stradao vozač, čiju smrt je konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla, dok su saputnici u vozilu M.M., rođena 2000.godine i M.R., rođen 1998.godine oboje iz Tuzle zadobili lake tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla. O navedenom događaju obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, koji je izašao na lice mjesta, te rukovodio vršenjem uviđaja. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici OKP PU Tuzla i PS Istok”, saopšteno je iz MUP-a TK.

(RTV TK)