Izašao na proteste i platio kaznu 550 KM

“MILE SPASI NAS, OSTANI U SOČIJU!”

Da protestovati nije nimalo lako potvrđuje slučaj Draška Ćupa iz Omarske. On je prije nekoliko dana protestovao na banjalučkom Trgu Krajine želeći ukazati na preveliku nezaposlenost među mladima.

Policija je Ćupa, koji je magistar farmacije, vrlo brzo  privela i nakon višečasovnog ispitivanja uručila mu prekršajni nalog i uplatnicu da plati 550 maraka kazne, jer je, kako je navedeno, protestovao na, za to ne predviđenom mjestu i imao je transparente uvredljivog sadržaja.

Kad  više nije mogao sjediti skrštenih ruku kod kuće, odlučio je javno iskazati svoje nezadovoljstvo što hiljade mladih, pa i on sam, nema posla. Krajnje odredište mu je bio banjalučki Trg Krajine, gdje je izložio transparente i završio u policiji.  Da je policija intervenisala potvrdila je i portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.  Da, krenuo sam bježati, ali samo da kupim dopunu da se javim porodici, kaže Ćup.  Policiji je trebalo više časova da istraži o kome se radi. Istraga je bila veoma detaljna.  Nakon istrage uslijedilo je uručenje prekršajnog naloga s kaznom od 550 maraka.

CentralnoGrijanje

U  ovom slučaju, Ćupu, koji je, kako kaže samo htio ukazati na problem nezaposlenosti  mladih, neće spasiti ni partijska članska karta. Član je SNSD od 2004. godine.

Nakon Banjaluke, Ćup je protestovao i u Prijedoru. Tamo ga, kaže, niko nije dirao.

[youtube youtubeurl=”SOs78dkBbL8″ ][/youtube]