Isprobajte starinske savjete za raskošnu ljepotu!

Ako vam se desilo da neki proizvod odaberete zbog primamljivog pakovanja, a poslije se ispostavi da nije ništa naročito, možda je vrijeme da isprobate neke od ovih starinskih savjeta.

Krastavac

Vjerovatno ste, gledajući starije filmove, do sada primijetili da dame pred spavanje drže kolutove krastavca na očima. To je zato što krastavac hidrira kožu i smanjuje otok, prenosi Lj&Z.

Ulje

Korišćenje ulja za njegu kože i kose je bilo vrlo popularno dok se nisu pojavili moderni preparati. Ako ga nanesete na kosu poslije pranja, sačekate jedno 15 minuta i isperete vodom u koju ste dodali nešto limunovog soka, vaša kosa dobiće predivan sjaj.

Limunov sok

Ako su vam na rukama ostale fleke od drugog voća, limunov sok biće odlično sredstvo da ih uklonite. Limunska kiselina razgrađuje većinu biljnih sokova i ima prijatan miris. Ako se pomiješa sa malo vode, biće odlično sredstvo za održavanje zdravlja vaše kože.

Krpice za uvijanje kose

Raznorazni vikleri pojavili su se tokom 40-ih, ali su neke žene nastavile da kosu uvijaju uz pomoć traka isječenih od tkanine. Očešljanu mokru kosu treba razdvojiti na pramenove i uviti oko traka, čiji se krajevi vežu. To sve treba ostaviti preko noći na glavi, a ujutro skinuti trakice i dobićete lokne.

Jaja

CentralnoGrijanje

Za one koji su pustolovnog duha, svježe razmućeno jaje treba nanijeti na kosu, a zatim ga isprati. Ovo je odlična zamjena za regenerator, jer time nadoknađujete oštećene proteine u kosi. Jaje može biti i dobar lijek protiv bora – potrebno je naneti ga na lice, ostaviti nakratko, a zatim isprati.

Prašak za pecivo

Ako imate problema s novcem, umjesto skupih tonika za čišćenje, biće dovoljno da pomiješate kašiku praška za pecivo sa šoljom vode. Prašak će rastvoriti sve nečistoće na licu, koje će nestati sa ispiranjem.

Ružino ulje

Ružino ulje od davnina je bilo korišćeno zbog boje i mirisa, a na licu izgleda prirodnije nego bilo koji drugi moderni proizvod. Jednostavno gnječite ružine latice dok iz njih ne počne da curi sok i utapkajte to na lice ili usne.

Soda bikarbona

Ako na četkicu za zube sipate malo sode bikarbone pomiješane sa vodom, dobićete odlično sredstvo za čišćenje zuba. Soda bikarbona osvježava dah i blagotvorno utiče na zdravlje desni. Pazite samo da je ne upotrebljavate prečesto jer možete oštetiti zubnu gleđ. Dvaput nedeljeno je dovoljno.

Vazelin

Ovo je jedno od najboljih sredstava za zaštitu kože koji možete naći u prodaji. Vrlo brzo će licu vratiti vlagu, zaceliti pukotine i ublažiti bore.

(nezavisne)