Iron Maiden nastupaju 17. juna na Kalemegdanu

Najtraženija svjetska metal grupa “Iron Maiden” održaće koncert 17. juna na Kalemegdanu, u parku Donji grad, u okviru velike svjetske “Maiden England” turneje, najavili su organizatori iz Avalon produkcije.

Pored mnogobrojne publike u Srbiji, u Beogradu se očekuje i dolazak hiljada fanova iz cijelog svijeta i regiona, budući da je ovaj koncert jedini na području bivše Jugoslavije, te jedan od tek nekoliko koncerata popularne grupe ove godine.

Ovaj veliki muzički spektakl biće prvi pod otvorenim nebom za popularni britanski bend u Srbiji još od njihovog gostovanja u Beogradu 1981. godine, a nakon dva rasprodata koncerta na Beogradskom sajmu 2007. i u Areni 2009. godine, kada ih je slušalo i gledalo blizu 40.000 ljudi.

Ova godina označava posljednji dio “Maiden England” turneje koja je počela u junu 2012. u Sjevernoj Americi, nastavila se u Evropi i kasnije Južnoj Americi, uključujući i koncert u Rio de Žaneiru za koji je rasprodato 90 hiljada ulaznica u samo par sati.

Iste godine bend je postavio nove rekorde na stadionu “Estadio Nacional” u Čileu svirajući ispred oko 60.000 fanova, te pred 95.000 ljudi u engleskom Donington parku 25 godina poslije njihovog prvog nastupa na najvećoj rok pozornici na britanskom ostrvu, što je bio i rekordni peti put da budu vodeći bend na gigantskom “Download” festivalu.

CentralnoGrijanje

Kada se ova turneja završi na ovogodišnjem jubilarnom 40. “Sonispehere” festivalu u Knebvortu “Maiden England” šou vidjeće preko dva miliona fanova širom svijeta, dokazujući još jednom da Madeni ne namjeravaju da uspore trijumfalni niz na samom čelu metal muzike već pune tri decenije.

Specijalni gosti na ovom koncertu, kao predgrupa, biće popularna švedska metal atrakcija “Ghost”.

Prodaja ulaznica počeće 25. februara u 10 sati putem svetskog Iron Maiden fan kluba, te 26. februara širom Srbije i cijelog svijeta putem evropske mreže Eventima. Cijene ulaznica biće najniže na turneji, 4.500 dinara za fan pit, 3.500 za parter 1 i 2.990 dinara za parter 2.

(Vijesti.ba)