Imamović: „Prigovaram sebi što nisam više učinio“

0
76

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović održao je danas sastanak  sa predstavnicima nekoliko firmina kojem je razgovarano o stanju u kojem se te firme nalaze. Radnicu su tražili veći angažman načelnika u rješavanje problema propale privatizacije.

Radnici nekoliko firmi sa područja općine Tuzla dokumentovano su predočili načelniku Općine Tuzle Jasminu Imamoviću, kakav se zapravo kriminal desio u firmama za koje su godinama radili i koje još uvijek pokušavaju izvući iz krize. Radnicu su istakli da je proizvodnja firmi svedena na najniže grane, a nekada su te iste firme bile giganti. U Tuzli je danas kažu radnici lakše pitati : „ Šta ne radi?“ nego „ Šta radi?“. Od načelnika treže veći angažman kada je u pitanju poništavanje pljačkaške privatizacije.

„ Očekujemo da se načelnik, pošto smo mu sve dokumentovali, više uključi i pomogne u brzom rješavanju naših problema, to je osnova što od njega sada tražimo.“, istakao je Dževad Mehmedović predsjednik Sindikata radnika “Dite“ Tuzla.

Bez obzira što Općina Tuzla nije bila nadležna niti je mogla spriječiti pljačkašku privatizaciju, kojom su oduzete fabrike, banka i hoteli građanima Tuzle od strane kantonalnih i federalnih agencija, načelnik sebi kako kaže prigovara što nije učinio više.

„ Ja sam danas u razgovoru sa radnicima obećao da sam spreman zajedno s njima pridružiti se njihovim zahtjevima, jer to su zahtjevi obespravljenih ljudi, ljudi koji su u pravu. Uključit ću maksimalno sve službe a predložit ću  i Vijeću da pomognemo radnicima u snazi njihovih argumenata i snazi njihovih zahtjeva.“, istakao je načelnik Imamović.

Načelnik je radnicima pojasnio i to da Plenum građana i građanki nije njegov, za što su ga pojedini optuživali. Smatra da kao načelnik građanima koji su mu dali pravo vladavine, treba i mora omogućiti da se na miran način okupe i traže svoja prava. Takođe je dodao da se opravdani bunt građana mora odvojiti od zanemarljive manjine onih koji su probali „ loviti u mutnom“.

„ Treba zaštiti sindikate, radnike i sve domonstrane od te malene grupice pojedinaca inače u ovome gradu poznatih lovaca u mutnom“, dodaje načelnik Imamović.

Zahtjeve demonstranata treba pretvoriti u borbu protiv ekonomske i socijalne nepravde,te istrajati u naporu da pravosudne institucije obespravljenim daju pravdu, dodao je načelnik Imamović.

 (RTV Slon)