Ilmina majka Edina Karahmet: Imamo razloga za burne reakcije

Roditelji talentovane Ilme Karahmet zapanjeni su odlukom žirija “X Factora” da njihovu 13-godišnju mezimicu pošalje kući, dok je razočarana majka takmičarke Edina Karahmet, za Telegraf ispričala kako za poraz njene djevojčice krivi Eminu, koja je prelomila u korist starijeg takmičara Maida Hećimovića.

Edina ne krije da je duboko povrijeđena i ujedno šokirana ishodom takmičenja, ali i da nema logično objašnjenje za Ilmino izbacivanje, a otkriva i da se produkcija “X Factora” oglušila o njihove zahtjeve da dobiju uvid u glasove publike.

“Ajde vi meni kažite kako se ovo desilo? Juče, gledam Ilmu kako prati reprizu emisije i vidim kako je boli što je ispala, pa kome se ne bi srce pocijepalo? Pita me: ‘Mama, kako je moguće ovo?’, a ja ne znam šta da joj kažem. Život ide dalje, ali razloga za burne reakcije svakako ima” – počinje priču Edina i nastavlja:

“Moje dijete je bilo favorit za pobjedu, ne za drugo ili treće mesto, već za pobjedu! Naravno da je nepravda, ko je još ispao zbog godina? Ako je bila dobra na audiciji sa 13 godina, što sad ne može da prođe dalje?! Vjerovala sam da će pobijediti, ona je uvijek pobijeđivala na takmičenjima, i sad je ovo potpuni šok za nju” – kaže Edina i objašnjava kako stvari izgledaju iz njenog ugla.

“Ako treba da se traži krivac, onda mogu da kažem da je to Emina, ona je prelomila da Ilma ode i ovo je bio prvi put da žiri nekog izbaci, i narod koji je glasao je izrađen! To su hiljade poruka onih koji podržavaju moju kćerku, čitave firme su organizovale glasanje i to ništa nije značilo te večeri. Ja mislim da je nju neko pritisnuo sa strane, jer je ona uvijek hvalila Ilmu, ne znam šta se desilo i kome odgovara da najbolji takmičar ispadne. Tražila sam da mi pokažu njene glasove, ali nisu smjeli!” – priča ogorčena majka 13-godišnjeg slavuja iz Kiseljaka.

CentralnoGrijanje

“A ako ćemo o kompetentnosti žirija, ne bi bilo loše da Emina stane pored Ilme i da zapjeva, pa da vidimo koja umije bolje, a publika neka odluči koja ima bolje glasovne mogućnosti. Ali da ne odlučuje žiri, već samo publika” – rekla je ona, i dodala da od svih sudija istinski poštuje Željka Joksimovića jer je on jedini rekao da njena Ilma posjeduje pravi X faktor.

Iako je Maid bio u duelu sa Karahmetovom, Edina napominje da nije kivna na njega, već ga, šta više, smatra da je on, poslije Ilme, najjači vokal u “X Factoru”.

“Moram samo da kažem da mislim da Hećimović treba da pobijedi, ali, kako stoje stvari, daj bože da osvoji treće mjesto! Šanse, prema žiriju, imaju Tamara Milanović ili Daniel Kajmakoski” – zaključila je Edina.

(Telegraf rs.)