Igra u Švedskoj: Unuk “Slobodine legende” dobio poziv od AC Milana

0
120

 Mladi fudbaler švedskog Mjallbya 16-godišnji Adi Nalić pozvan je od strane italijanskog Milana da krajem februara trenira sa najboljim igračima ovoga kluba rođenim 1997. godine.

Još dok je bio devetogodišnjak, za Adija Nalića su se interesovali najveći svjetski klubovi, no zbog striktnih pravila UEFA-e, on sve do svog 16. rođendana nije mogao potpisati profesionalni ugovor.

Sada pravne prepreke ne postoje, te je vrlo lako za očekivati kako će mladi Nalić, ukoliko opravda povjerenje, postati novi igrače italijanskog velikana.

Zanimljivo, Adi Nalić je bio učesnik prošlogodišnjeg talent kampa “Otvorena vrata” u organizaciji NFSBIH, a na selektivnoj utakmici u Švedskoj postigao je jedan, te asistirao za dva gola, piše portal Reprezentacija.ba.

Trenutni član U17 tima Mjallbya unuk je legende tuzlanske Slobode Mesuda Nalića, te sin nekadašnjeg fudbalera, a danas trenera u Švedskom fudbalskom savezu Zlatana Nalića.

Podsjećamo, za AC Milan nastupa još jedan bh. internacionalac, Andrej Modić, koji je kao 17-godišnjak uvršten u seniorski sastav sedmerostrukog prvaka Europe.

(Bportal.ba)