I narednih dana nestabilno vrijeme

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Uz više oblaka prije podne lokalno u Bosni će pasti malo kiše. Poslije podne i u večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, a u centralnim i istočnim dijelovima Bosne rijetko je moguć kratkotrajan pljusak. Temperature zraka većinom između 20 i 25 °C, na jugu Hercegovine od 25 do 29 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak prije podne sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima pljuskovi i slaba grmljavina se očekuju u Hercegovini, centralnim i zapadnim područjima Bosne.

Utorak će biti kao i drugi dan vikenda, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni, navodi se na web stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu također umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje su mogući pljuskovi i grmljavina, izraženiji u sjevernim područjima Bosne.

(rtv slon)