HR: Josipović sindikatima: Sada ste se sjetili prozivati zašto se nije napravilo ovo ili ono

0
75

– Mislim da socijalni dijalog, pa i politički dijalog u cijelom društvu ovisi o njima i oni bi taj oblik svoje odgovornosti trebali na vrijeme prepoznati – poručio je predsjednik Josipović.

Predsjednik Ivo Josipović iz Dubrovnika je odgovoriosindikatima koji su ga prozvali za socijalnu neosjetljivost u slučaju donošenja novog Zakona i radu te su ga upitali “gdje je ta nova pravednost” koju je najavljivao u predizbornoj kampanji.

Predsjednik je prvo kazao kako je “iznenađen” nastupom sindikata po tom pitanju te je dodao kako “priča o ZOR-u traje već dosta dugo”, pišeDubrovački vjesnik. – Oni imaju svoje predstavnike u mom Vijeću i nikada nije došao zahtjev da bi raspravljali o tome na Vijeću. Nikada nisu tražili da me upoznaju sa svojim stavovima o Zakonu niti su tražili moje mišljenje – rekao je Josipović pričajući o sudjelovanju sindikata u njegovom Vijeću za socijalnu pravdu te dodao kako smo već ušli u fazu kada je zakon pred usvajanjem, a sindikati najavljuju održavanje generalnog štrajka.

“Sada su se sjetili prozivati”

– Sada su se sjetili da prozivaju zašto se nije napravilo ovo, ili ono. Mislim da socijalni dijalog, pa i politički dijalog u cijelom društvu  ovisi o njima i  oni bi taj oblik svoje odgovornosti trebali na vrijeme prepoznati – kazao je predsjednik Josipović koji je kazao i da smo, što se tiče tužbe za genocid protiv Srbije, “došli u fazu kada više nema dogovora”. – Pustimo sud da odradi svoje a onda ćemo prokomentirati jesmo li mogli napraviti nešto  bolje od onoga što smo učinili – kazao je Josipović. Predsjednik nije želio komentirati slučaj sisačke županice Marine Lovrić-Merzel jer je rekao da “ništa ne zna o činjenicama i da se time bave nadležna tijela”.

 

(vecernji.hr)