HR: Hrvati, jeste li spremni? “Dosta je bilo torture! Idemo na ulice boriti se

0
65

PROSVJEDI u BiH i u Ukrajini potaknuli su grupu građana da na Facebooku naprave grupu“Započnimo masovne prosvjede u Hrvatskoj, ugledajmo se na Tuzlu i Ukrajinu (Link)”. Grupa u trenutku pisanja teksta broji nešto više od 2300 članova.

“400 tisuća nezaposlenih u Hrvatskoj, ljudi kopaju po kontejnerima, vlada ušutkava i zatvara svakog tko im se ne sviđa i suprotstavi. Započnimo s promjenom. POKRENIMO MASOVNE PROSVJEDE DILJEM RH”, stoji u opisu grupe koja postoji tek nekoliko sati.

“Ako ovako nastavimo, brzo ćemo doći do 10-20 tisuća, i onda možemo krenuti s prosvjedima. Kada dođemo do 10 000 pitat ćemo vas za kada želite prosvjede. Neka narod odluči. Nadamo se da će odaziv na prosvjede biti masovan. DOSTA JE BILO TORTURE!!!”, objavili su nedavno u grupi.

Iako postoje tek “pola dana”, grupa je već dogovorila prosvjed za idući vikend. Prosvjed bi se trebao održati u subotu 15. veljače u 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Za sada je svoj dolazak putem Facebooka potvrdilo nešto više od 1000 ljudi.

“OVO JE RAT S KORUMPIRANOM VLADOM!!!!

Hrvatice i Hrvati, vrijeme je da se izvrši udar na ovu vlast, zar ćete vječno blejati po Facebooku i ništa ne činiti?? Hoćete li dopustiti da vaša, naša djeca ili unuci budu gladni kruha kada se probude u jutro??!!!!Moramo izboriti konačnu pobjedu hrvatskoga naroda nad izdajicama i lopovima koji nam oduzimaju zadnji pedalj zemlje, zadnju kunu iz džepa! Nema smisla boriti se preko tipkovnice! Idemo na ulice boriti se ili ćemo živjeti na ulici!!!!!”, stoji u pozivu na prosvjed.

 

(index.hr)