Hoće li konkurs za prijem službenika u MUP TK biti poništen?

0
239

Još uvijek je neizvjesna sudbina konkursa MUP-a TK za poziciju stručni saradnik za provođenje propisa o oružju, prometu eksplozivnih materija i primjeni propisa o slobodi pristupa informacijama u šest općina na području Tuzlanskog kantona.

Naime, konkurs, koji je objavila Agencija za državnu službu FBiH, raspisan je na osnovu Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o unutrašnjoj organizaciji resornog ministarstva. Iz ovog ministarstva ističu da je Uprava policije ocijenila da Pravilnik nije donesen u skladu sa važećom normativom.

„O ovim saznanjima Uprava policije je obavijestila i Kantonalno tužilaštvo koje će donijeti konačnu odluku. Takođe, o navedenom je obaviještena i Agencija za državnu službu FBiH“, ističe Lejla Ibrić, stručna saradnica u Kabinetu ministra unutrašnjih poslova TK.

Kako ističu iz MUP-a TK, predložena je i mogućnost obustave postupka konkursne procedure do donošenja odluke od strane Tužilaštva TK. Iz svega toga proizilazi da se još uvijek ne može sa sigurnošću reći hoće li pomenuti konkurs biti poništen ili se može očekivati objava kandidata koji ispunjavaju uslove za prijem na radna mjesta.

„Dakle, vezani smo odlukom Tužilaštva. Po okončanju operativnih radnji  znaćemo i sudbinu konkursa“, dodaje Ibrić.

Podsjećamo, konkurs je objavljen za poziciju stručni saradnik za provođenje propisa o oružju, prometu eksplozivnih materija i primjeni propisa o slobodi pristupa informacijama, a riječ je o šest službenika u Tuzli, Gračanici, Lukavcu, Kalesiji, Živinicama i Gradačcu. Prijave na konkurs dostavljale su se do 22. novembra 2013. godine, u narednom periodu trebalo bi biti poznato da li su kandidati bespotrebno trošili vrijeme i novac.

(RTV Slon)