Hasan Salihamidžić: Plasman na Mudijal je donio dozu optimizma, prolazak grupe bio bi veliki uspjeh

Najtrofejniji bh. fudbaler Hasan Salihamidžić, koji je odigrao 44 utakmice u dresu BiH, govorio je za zvaničnu internet stranicu Svjetske fudbalske federacije (FIFA) o plasmanu svoje domovine na Mundijal i šansama generacije koju predvodi Emir Spahić.

“Plasman na Svjetsko prvenstvo je izvrstan uspjeh. To je nešto što smo pokušavali još od završetka rata. Zaista smo uzbuđeni. Nacija je u teškoj situaciji, ali plasman je donio novu dozu optimizma i to je fantastično”, rekao je popularni Brazzo.

Istakao je da smo svi u Bosni i Hercegovini bili izuzetno zadovoljni ostvarenim uspjehom.

“Osjetili smo ogromno olakšanje. Propustili smo prilike da se plasiramo na EURO 2010. i Mundijal 2012. godine. zbog poraza u baražu. Ipak, sada se osjećamo još bolje, jer smo konačno uspjeli”, smatra Salihamidžić.

CentralnoGrijanje

Bivši fudbaler Bayerna i Juventusa je kazao da je naša selekcija, koju predvodi Safet Sušić, veoma dobar i kompaktan tim.

“Svi fudbaleri igraju u inostranstvu i selektor obavlja odličan posao. Vedad Ibišević je važan dio reprezentacije i jedan od vođa na terenu. Bio sam oduševljen kada je postigao historijski pogodak u Kaunasu”, rekao je Salihamidžić.

Pohvalno je govorio i o radu Saveza, posebno istakavši selektora Sušića, kao trenera koji sve drži pod kontrolom, ali i Džeku, Misimovića, Pjanića, Spahića i Ibiševića.

“Svi oni igraju za velike klubove. Ipak teško je reći koliko možemo napraviti u Brazilu. U kvalifikacijama smo zabilježili samo jedan nesretan poraz na domaćem terenu. Ovo nam je prvo veliko takmičenje i nemamo iskustva igranja na njima. Ukoliko prođemo grupnu fazu takmičenja to će biti veliki uspjeh”, zaključio je bivši bh. kapiten.

OSTAVITI ODGOVOR

Vaš komentar
Molimo upišite vaše ime