Hamilton uvjeren da Rosberg ne može izdržati pritisak

Pobjednik utrke u Italiji Lewis Hamilton tvrdi da njegov timski kolega Nico Rosberg ne može izdržati pritisak nakon svoje skupe pogreške u Monzi.

Britanac je ostvario šestu pobjedu sezone ali navijači nisu imali priliku vidjeti Mercedesove vozače u borbi za vodstvo budući da je Rosberg otišao ravno u prvoj šikani u 29. krugu. Lewis je u tim trenucima smanjivao prednost Nice Rosberga koji je nakon završetka utrke priznao da je pogreška bila rezultat pritiska Lewisa Hamiltona.

Vodeći čovjek prvenstva već je jednom popustio pred naletom Lewisa Hamiltona, na VN Kanade kada je isto tako otišao ravno a Hamilton smatra da je to dokaz da se Nico teško nosi s pritiskom borbe za naslov prvaka.

CentralnoGrijanje

“Napravio sam to par utrka prije i čini se da mu se to ne sviđa pa ću pokušati još koji puta. Znao sam da je to najbolje vrijeme kada ga trebam pritisnuti. Sa svim prijašnjim iskustvom, poput Kanade, znate da uvijek postoji mogućnost ako vršite pritisak. Nikada ne znate hoće li se isplatiti ali bar možete pokušati.”

Šest utrka prije kraja sezone, uključujući i Abu Dhabi koji nosi duple bodove, Rosberg ima 22 boda prednosti.

(vijesti.ba)