Halilović proslavu gola posvetio treneru košarkaša Slobode; Mulaomerović: Alenu želim još mnogo trica

0
115

Nesuđeni reprezentativac BiH Alen Halilović u subotnjem derbiju između Dinama i Hajduka (2:0), postigao je pogodak u finišu susreta, kojeg je, kako je priznao hrvatskim novinarima, posvetio suigraču Zvonku Pamiću.

Kod pogotka, Halilović je imao zanimljivu proslavu, gestikulirajući kao da šutira na koš. Poslije meča novinarima je otkrio da je proslavu posvetio treneru košarkaša tuzlanske Slobode Damiru Mulaomeroviću, te svom omiljenom košarkašu Kevinu Durantu.

Kućni prijatelji

“Volim košarku i to posvećujem njima”, rekao je Halilović, koji je pogodak slavio, kako je priznao, “ubacivajući tricu”.

Damir Mulaomerović nije uživo gledao derbi na Poljudu, s obzirom na to da je sa košarkašima Slobode igrao u Trebinju, gdje je poražen od Leotara, ali je nakon utakmice dobio poziv od Alena, koji mu je vratio smješak na lice.

“Alen je sjajno dijete. Znam ga jako dugo, a sa njegovim ocem Sejom sam kućni prijatelj. Družimo se kad god imamo priliku za to”; kazao nam je u telefonskom razgovoru Mulaomerović, dodajući kako ga nije iznenadila posveta.

“Alen jako voli košarku i sa velikim žarom prati sve utakmice, a posebno voli Duranta i mene. Znam da u slobodno vrijeme voli izaći na igralište i sa prijateljima odigrati basketa.”

Prepoznat potencijal

Trener OKK Sloboda tvrdi kako mu je od svega najdraže što je Halilović postigao gol u derbiju, čime je, kaže, još jednom potvrdio svoj kvalitet.

“Meni je Alen poput sina i svaki njegov uspjeh me čini sretnim. Uostalom, njegov potencijal su prepoznali i u Barceloni i to bi trebalo govoriti samo po sebi o kakvom se talentu radi. Želim mu svu sreću i da još bude trica”, riječi su Damira Mulaomerovića.

(oslobođenje)