Halid Bešlić u Tuzli snima novi spot

0
17

U Tuzli se očekuje dolazak Halida Bešlića, popularnog bosanskohercegovačkog pjevača, koji će u gradu soli snimati spot za čuvenu sevdalinku pod nazivom “Je l’ ti drago što se rastajemo”.

Spot je posvećen ljubavi tuzlanskog narodnog heroja Envera Šiljka i Fride Laufer, ubijenih u Drugom svjetskom ratu.

Kadrovi spota se od jutros snimaju na Sonom Trgu, Trgu slobode, tuzlanskoj Solani i Zavodu kazneno-popravnog zavoda Tuzla, te će popularni Bešlić svoj dio snimanja započeti sutra.

U ovom spotu Envera Šiljka glumi Nedim Malkočević, glumac Narodnog pozorišta Tuzla, a ulogu Fride Laufer dobila je Belma Ibrahimović, dok je režiser spota Jasmin Duraković.

– Čast mi je i ponosan sam što sam dobio da igram ulogu velikog tuzlankog heroja Envera Šiljka. Ovaj spot je značajan, jer je to ljubavna priča koja je zasnovana na istinitim zbivanjima u tom specifičnom vremenu iz 1941. godine. Iz same te priče se izrodilo i  nešto još veće, a to je revolucija čiji su upravo oni njeni začetnici – kazao je Malkočević.

Istaknuo je da su u to vrijeme Enver Šiljak i Frida Laufer bili u velikoj ljubavnoj vezi, kasnije je ona odvedena u konc-logor i ubijena, nakon čega je i Šiljak pogubljen, te je usljed vođenja na strijeljanje pjevao čuvenu sevdalinku “Je l’ ti drago što se rastajemo”.

– Spot je zanimljiv i samim tim što predstavlja rekontrukciju priče o grupi poznatih Tuzlaka, što je još jedan razlog da se snima u gradu soli – podvukao je Malkočević.

Producentica spota je Amira Kudumović, a produkcijska medijska kuća je “Sarajevo disk”, u saradnji sa RTV7 Tuzla.

Saradnici muzičke legende Halida Bešlića očekuju njegov dolazak, koji treba u Tuzlu da stigne iz Amerike, te će se sutra u gradu soli početi sa snimanjem njegove uloge u spotu.

(Avaz)