Grčka spremna pomoći BiH na putu ka EU

Članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Nebojša Radmanović primili su zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova Grčke Evangelosa Venizelosa, koji danas boravi u posjeti Sarajevu. Izetbegović i Radmanović su ovom prilikom istaknuli  da su odnosi BiH i Grčke vrlo dobri i prijateljski, no da ima prostora za poboljšanje vanjskotrgovinskih odnosa dviju država.

Čestitali su ministru Venizelosu na petom predsjedanju Grčke Europskom unijom, istaknuvši da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena europskome putu koji nema alternative. Članovi Predsjedništva BiH su istaknuli kako je aktivna uloga EU od krucijalne važnosti u ubrzanju procesa integracije BiH u EU.

Zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Grčke Evangelos Venizelos je iskazao zadovoljstvo zbog ukazanog prijateljskog dočeka, napomenuvši da dolazi i u svojstvu predsjednika Vijeća ministara Europske unije i zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova Grčke.

CentralnoGrijanje

“Istaknuo je da je Grčka Bosni i Hercegovini povijesno prijateljska zemlja, koja je uvijek spremna da pomogne neophodne inicijative na putu BiH u EU. Ministar Venizelos se složio da bi ekonomski odnosi dviju država mogli biti znatno bolji, i u tom kontekstu je snažno podupro Bosnu i Hercegovinu da bude dijelom projekta trase plinovoda iz projekta TAP/JAP. Ocijenio je da je taj projekt važna pretpostavka za ekonomski i društveni prosperitet, ne samo BiH, nego i cijele regije”, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sastanku je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića prisustvovao savjetnik za vanjsku politiku Davor Vuletić.

(Anadolija)