Gračanica, Gradačac i Tuzla dobijaju sredstva iz FBiH

S ciljem stvaranja preduvjeta za razvoj malih i srednjih poduzeća, i otvaranja novih radnih mjesta, Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta Federacija BiH odobrilo je poticajna finansijska sredstva za 16 jedinica lokalne uprave za uspostavu i izgradnju poduzetničkih zona u tim općinama.

Među 16 općina kojima su odobrena ova poticajna sredstva s područja Zeničko-dobojskog kantona nalaze se općine Tešanj i Doboj Jug.

Osim predstavnika ovih lokalnih zajednica federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, Sanjin Halimović, će 20. januara, potpisati ugovore s načelnicima općina Stolac, Gračanica, Gradačac, Gornji Vakuf, Uskoplje, Novi Travnik, Posušje, Kiseljak, Tuzla, Bosanski Petrovac, Ravno, Tomislavgrad, Orašje, Grude i Ilijaš.

CentralnoGrijanje

Na prostoru Federacije BiH u posljednjih devet godina za izgradnju 60 poduzetničkih zona iz federalnog budžeta je izdvojeno 14,3 miliona KM, a u ovoj godini za te namjene je predviđeno 1,5 miliona KM.

 Za poduzetničku infrastrukturu do sada je više od 90 posto tih sredstava namijenjeno za poduzetničke zone što je dodatno animiralo općinske strukture da pokrenu ili ubrzaju aktivnosti na izgradnji poslovnih zona.

 (Fena)