Gojkov otac započeo liječenje, noga ga manje boli

Petar Đurić iz sela Ljeljenča, kod Bijeljine, uspješno se oporavlja na liječenju noge u hiperbaričnoj komori u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Banjaluci.

Petar, koga smo juče posjetili, istakao je da se osjeća dobro i da ga noga manje boli, kao i da je zadovoljan uslugom u Zavodu.

“Juče sam bio prvi put u komori i osjećam se dobro. Doktori i sestre su dobri prema meni i brinu se o mom zdravlju. Mogu da se krećem uz pomoć štaka, ali mnogo lakše nego prije, kada su bolovi bili nepodnošljivi”, rekao je ovaj čovjek, čija je priča o njegovom osmogodišnjem sinu Gojku, koji sa brine o njemu, potresla javnost u BiH i šire.

Gojkov otac naglašava da mu uputnica preporučuje ostanak u Zavodu 30 dana, ali to sve zavisi od liječenja, koje je u toku.

“Ne znam koliko ću ostati, ali bih volio da se što prije ovo riješi kako bih se vratio sinu. Gojko je bio ovdje i vidio gdje ležim. Drago mu je što se oporavljam i da se naše muke polako rješavaju”, rekao je Petar.

On naglašava da više neće raditi u šumi, gdje je prije dvije godine i povrijedio nogu tako što je preko nje palo stablo, te dodaje da mu je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, obećao zaposlenje u Gradskoj upravi.

CentralnoGrijanje

Đorđe Ćejić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, rekao je da Petar zasad dobro podnosi terapiju koja će mu pomoći u oporavku noge.

“Petar je primljen na naše odjeljenje po preporuci ljekara iz bijeljinske bolnice i uključen je u program hiperbarične oksigenoterapije. Cilj terapije je da smanji otok noge i poboljša cirkulaciju, a zasad ima dobru reakciju na terapiju, koja će se provoditi po standardnom protokolu”, kazao je Ćejić.

On dodaje da ovakva terapija podrazumijeva tretman u izmijenjenim uslovima sa čistim kiseonikom, pod pritiskom koji odgovara pritisku na dubini od 10 metara ispod mora.

“Ova terapija ima cilj da poboljša perifernu cirkulaciju i smanji otok na nozi. Ne možemo reći sa sigurnošću koliko će trajati terapija, jer to sve zavisi od ponašanja pacijenta i reagovanja na istu”, kazao je Ćejić.

(Nezavisne)