Fudbaleri Slobode ovog vikenda gostuju u Banovićima

0
136

Ovog vikenda naši fudbaleri putuju na gostovanje u Banoviće. Pod imperativom pobjede odlazi se na teren koji nam je do sada uglavnom donosio uspjeh. Naime, Crveno – crni na gradskom stadionu u Banovićima nisu poraženi u posljednjih šest ligaških mečeva.

Protiv Banovićana uglavnom smo osvajali puni plijen, a tradicija govori da su dvoboji protiv komšija završavali bez mnogo golova.

U sezoni 1998./99. slavili smo 0:1, a naredne godine smo poraženi 1:0. U sezoni 2000./01. Crveno – crni su slavili trijumf 1:2, a naredne dvije sezone upisali smo dva remija od 1:1.

Sezona 2005./06. donijela nam je novi uspjeh (0:1), a nakon pauze od nekoliko godina ponovo smo se sreli u premijerligaškom društvu u sezoni 2010./11. Tada je odigran meč bez pobjednika (0:0).

U prvligaškom društvu, bila je to naša prva sezona u ovom takmičenju, slavili smo u Banovićima 0:2. Strijelci su bili Mešić i Nikolić.

Interesantno, protiv Banovićana smo ove sezone odigrali najviše utakmica. Jednu prvenstvenu na Tušnju i dvije prijateljske. Miroslav Blažević je upoznao snagu Zeleno – crnih koje je ugostio ovog januara na pomoćnom stadionu Tušanj.

Banovićani su poveli preko Mujića, ali su Jusufbašić i Selamović donijeli preokret i pobjedu od 2:1.

Utakmice u Banovićima:

Pobjede Crveno – crnih: 4

Neriješenih: 3

Pobjede Budućnosti: 1

Gol razlika: 4:8

(FK Sloboda)