Ford otkrio pojedinosti o dotjeranom Focusu (Video)

Nakon što su se jučer na mreži pojavile prve fotografije obnovljenog Focusa i njegove karavanske izvedbe danas imamo i nešto podataka o ovom automobilu. Novo izmijenjeno lice s drugačijim svjetlosnim sklopovima, novom maskom i branikom Focusu je donijelo dozu agresivnosti koja mu je do sada falila. Uz hatchback i karavan iste izmjene pretrpjet će i limuzinski Focus koji bismo trebali vidjeti za nešto više od mjesec dana dok ranije spomenuti primjerci stižu u Ženevu…

Izgled Focusa sada je stavljen u korak s onim Mondea i Fieste. Uz uže svjetlosne sklopove oštrijih linija tu je i karakteristična prednja maska,a novi je i branik te poklopac motora koji je također preoblikovan. Straga su izmjene znatno suptilnije, ali se ipak zamjećuju blaže linije, novi poklopac prtljažnika, izmijenjeni svjetlosni sklopovi i branik. Fordovi stručnjaci doradili su i unutrašnjost Focusa. Ona sada donosi bolju ergonomiju, drugačiji upravljač i središnji stup s manje prekidača i gumbića, a tu je i novi SYNC 2 sustav povezivosti te 8-inčni ekran osjetljiv na dodir. Sve je začinjeno kromom i novim materijalima.

Kada dođe u naše salone obnovljeni Focus bit će pokretan novim 1.5-litrenim EcoBoost motorom sa 150 i 180 KS, novi litrenim EcoBoost motorom čija će emisija CO2 biti manja od 100 g/km, te 1.5-litrenim TDCi dizelašem snage 95 KS i 120 KS i 2.0-litrenim TDCi-om sa 150 konja.

Ford je doradio i šasiju Fokusa koja je sada tvrđa sprijeda što donosi bolju dinamiku pri vožnji, tu je i dotjeran ovjes, a unaprijeđeni su i ESP te električni servo. Novost na Focusu je i sustav hands-free parkiranja “Perpendicular Parking” koji pomaže pri parkiranju unatrag. Ford je pospješio i sustav automatskog zaustavljanja koji sada radi na brzinama do 50 km/h, a tu je i sustav koji predviđa nezgode.

CentralnoGrijanje

(automotoportal.hr)