FK Sloboda treba pozitivni rezultat da vrati samopouzdanje

Sloboda u 5. kolu BH Telecom Premijer lige BiH gostuje u Foči gdje će na stadionu Sutjeske odmjeriti snage sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva.

Iza Slobode su dvije utakmice u kojim je poražena s minimalnih 0:1, a stručni štab i igrači nadaju se prekidu negativnog niza.

– Nakon poraza od Širokog Brijega imali smo nekoliko sastanaka i smatram kako su neke stvari razjašnjene. Predsjednik kluba Azmir Husić je rekao šta očekuje od nas i mi moramo krenuti u realizaciju klupskih ciljeva. Slavija je odigrala dobru utakmicu u Vitezu, nemaju poraza u prva četiri kola, ali moram reći da uz uvažavanje svih činjenica mi u Foču idemo po pobjedu. Treba nam pozitivan rezultat kako bi vratili samopouzdanje i kako bi prekinuli niz od dva poraza – poručio je Denis Sadiković, trener Slobode.

Stručni štab Slobode ne može računati na Samira Efendića (kartoni) i Mirhada Mehanovića (povreda).

Predsjednik UO kluba Azmir Husić pozvao je navijače Slobode da se ubuduće suzdrže od upotrebe pirotehnike.

CentralnoGrijanje

– Bakljadama i petardima samo se nanosi šteta klubu, a mi nismo u situaciji da plaćamo jednu marku kazne. Nama je potrebna podrška navijača, cijenim naše “Fukare“, ali nam bakljada nanosi više štete nego što možemo zaraditi od jedne utakmice – kazao je Husić.

Sloboda je u utorak krenula za Foču, a utakmica se igra u srijedu od 17 sati.

(Fena)

(Fena)