Fantastična kineska reprezentacija u disciplini “Ples oko šipke”

U kineskom gradu Tjencinu osnovana je i 2012. godine reprezentacija u disciplini “Ples oko šipke” kako bi se obezbijedilo učešće na Svjetskom prvenstvu zakazanom za novembar u Cirihu.

Nacionalni tim, koji je formiran od pojedinaca koji su se istakli u lokalnim takmičenjima, obuhvatao je pet djevojaka i dva mladića, uz šest rezervnih plesača. Disciplina, sudeći po skorašnjim snimcima treninga, postaje sve popularnija.

Nedavno, nakon što su slike treninga na snijegu Nacionalnog tima za ples oko šipke, izazvale opšte oduševljenje korisnika interneta, državna agencija Sinhua omogućili je zainteresovanima i da kamere “zavire iza scene”.

Sada reprezentaciju čini 16 plesača i obavljaju se posljednje pripreme za učešće na Svjetskom prvenstvu estetskih egzibicija “Šipka, sport, fitnes” koji treba da se održi ovog mjeseca u Londonu.

CentralnoGrijanje

Plesačica i reprezentativka He Bi kaže da svakom dnevnom treningu prethodi sat vremena fizičkog zagrijavanja: “Ne možemo da nosimo mnogo odjeće, pa poneked čak – da bi se smanjilo trenje – kvasimo vodom i svoje tijelo i šipku, što, doduše, zimi umije da bude malo nezgodno.”

 

(Vijesti.ba)