Evo zbog čega je dobro da muškarac bude stariji od žene

Prema najnovijim studijama, idealna razlika u godinama između muškaraca i žena je deset godina – u korist muškaraca.

Kolumnistkinja iz Velike Britanije, Mary Gold tvrdi da su prednosti veze sa starijim muškarcem brojne. Neke od njih su iskustvo i galantnost, kao i činjenica da su spremni da ulažu u odnos koji započnu sa nekom damom.

 Iskustvo je direktno povezano sa samopouzdanjem, te su stariji muškarci znatno sigurniji i umješniji u zavođenju od mladih momaka. Dok će se mlađi momci okrenuti za svakom atraktivnom djevojkom, stariji su na iskustvu naučili kako se ponašati u prisustvu žena, kako se suzdržavati, šta treba a šta ne treba reći.

Stariji partneri cijene žene, posebno mlađe, i svoju će pažnju iskazati dobrim odabirom vina, hrane, muzike i mjesta za izlazak, što će svaku damu osvojiti.

CentralnoGrijanje

 Potvrde da su veze između starijih muškaraca i mlađih žena uspješne nalazimo i u svijetu poznatih. Popularna pjevačica Beyonce je 13 godina mlađa od supruga Jay Z-a zanosna Catherine Zeta Jones je u vezi sa Michaelom Douglasom, starijim od nje čak 25 godina.

Primjera partnera sa razlikom 10+ u godinama je mnogo, a sigurni smo da i vi možete naći neki u vašoj neposrednoj blizini.

 

(Avaz.ba)