ENGLEZI ODAHNULI: Teroristi nisu postavili bombu na Old Trafordu, eli evo ko jeste!

0
193

Cijela Evropa u nedjelju je pratila zbivanja na Old Traffordu. Međutim, mediji nisu izvještavali o događajima na terenu, nego o onome što se događalo u toaletu na sjeverozapadnom dijelu mitskog stadiona.

Pola sata prije početka utakmice između Manchester Uniteda i Bournemoutha označen je alarm zbog čega su domaći navijači, okupljeni na tribinama Alex Ferguson i Stretford End, morali biti evakuirani. Nekoliko minuta kasnije, policija je odlučila isprazniti cijeli stadion, a utakmica je u konačnici otkazana zbog sumnje da je netko postavio bombu na stadionu.

old traford

Protueksplozivni odjel ubrzo je stigao na teren, a u pomoć je pozvana i vojska. Čim je završena evakuacija navijača, policija je krenula u ispitivanje terena. Sumnjiva je naprava pronađena na sjeverozapadnom dijelu stadiona, točnije u jednom od toaleta. Policija je uz pomoć vojske izvela kontroliranu eksploziju kako bi sigurno uklonila paket, a nakon što je opasnost eliminirana utvrđeno je kako nije bilo riječ o pravoj bombi nego je neko zaboravio pospremiti lažnu bombu.

Engleska policija u večernjim je satima potvrdila kako je sumnjiva naprava izgledala poput bombe, zbog čega je uz pomoć vojske izvela kontroliranu eksploziju kako bi uklonila opasnost, a naknadno je utvrđeno da je naprava doista bila bomba – ali lažna! Riječ je o modelu koji se koristi na vježbama sigurnosti i zaštite na stadionima. Neko je očito zaboravio pokupiti bombu s nedavno održane vježbe, a sumnja se na radnike jedne privatne firme.

Kako bilo, policija će nastaviti s istragom koja je uzbunila englesku, ali i svjetsku javnost, a odgođena utakmica odigrat će se 17. maja.

(Am.K./ Avaz)