Emotivni susret: Vojnik Oružanih snaga BiH vratio se iz Afganistana i iznenadio svoju kćerku

Emotivni susret: Vojnik Oružanih snaga BiH vratio se iz Afganistana i iznenadio svoju kćerku

RSD Sloboda

Za porodice vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 3. januar bio je važan dan. Nakon sedam mjeseci mirovne misije u Afganistanu vojnici su se vratili kući svojim porodicama.

Jedan emotivni susret takvog povratka snimila je vojnikova sestra, a na videu se vidi kako djevojčica otvara vrata svome ocu i trči mu u zagrljaj.

RMU Banovići

Vojnik OS BiH Rasim Salihagić prvi put je bio odvojen od kćerke sedam mjeseci.

“Najteže mu je palo što je bio odvojen od nje pa iako su svaki dan bili u kontaktu ništa nije moglo zamijeniti njen topli zagrljaj. Snimak je još jedan dokaz neizmjerne ljubavi između oca i kćerke”, kazala nam je vojnikova sestra.

Pripadnici pješadijske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine vratili su se jučer iz misije “Odlučna podrška” Afganistan.

Ova jedinica Oružanih snaga BiH svoju misiju realizovala je u skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u sastavu Oružanih snaga SAD-a, Koalicionih snaga u Islamskoj Republici Afganistan.

Ova misija pokazala spremnost pripadnika Oružanih snaga BiH da učestvuju u međunarodnim misijama rame uz rame sa multinacionalnim snagama, prenosi “Klix“.

(Klix.ba)